Robert F Kidd har avlidit

Robert Frykholm Kidd avled den 17 februari 2019 i Renfrew i Kanada efter en tids sjukdom.

Robert var medlem i släktföreningen och deltog vid senaste släktmötet i Karlstad 2017 där han höll ett uppskattat tal vid middagen.

Robert var äldste son till Magdalena (Malla) Kidd, född Frykholm (1918-2016) och hennes make, pastor Donald Kidd (d.1992) från England. Robert var barnbarn till missionären Harald Frykholm (1879-1937) och hans maka Gertrud (1878-1965).

Robert Kidd föddes 1944 i England under ett bombanfall. Familjen bodde en kort tid i Sverige och Indien innan den slog sig ner i Quebec i Kanada och familjen växte så att Robert fick tre yngre bröder.

I 20-årsåldern arbetade Robert sig över Atlanten på ett lastfartyg för att besöka släkten i Sverige och fick nära kontakt med många av sina kusiner. Han arbetade också en tid i Stockholmstrakten. Robert var mycket stolt över sitt svenska arv och bar sin mors flicknamn Frykholm som mellannamn.

Efter hemkomsten till Kanada utbildade han sig till läkare, bildade familj och slog sig så småningom ner på en gård utanför Renfrew i Ontario, där han ägnade sig åt fårskötsel vid sidan av arbetet som läkare.

Robert var specialist i medicinsk ortopedi och osteopati, höll regelbundet kurser och talade på konferenser, skrev i medicinska tidskrifter, och drev en läkarmottagning i Renfrew där han behandlade patienter med svåra och diffusa smärtor som inte fått hjälp i traditionell vård.

Robert Kidd sörjs närmast av hustrun Wendy, fyra barn (Abram, Joseph, Sarah och David) och 11 barnbarn.

Läs mer på engelska