Medlemsbrev från föreningens nya ordförande

Årsta den 10:e december 2017

Kära medlemmar i Frykholmska Släktföreningen, Tack för senast!

Det var en härlig sammankomst vi hade i Värmland 23-24 september.

Tack vare avgående styrelsens goda planering och arbete blev både årsmöte och middagsfestligheter på Karlstads fina Stadshotell väldigt lyckade.

Bengt Tellands fint handskrivna släkttavla är ovärderlig för att kunna lokalisera sin egen placering i förhållande till alla andra och i år delade Bjarne F. även ut ett A4-blad med respektive personliga släktlinje för var och en av oss som var där, informativt och kul. Birgitta Lagercrantz – avgående ordförande – har gjort och gör ett enormt arbete med den stora sammanställningen av alla kända släktingar till vår anfader Nils Frykholm f 1686, d 1742 och hans maka Chatarina Olofsdotter f 1700, d 1764.

Vid årsstämman valdes en ny ordförande för den kommande fyraårsperioden – nämligen undertecknad – och härmed vill jag tacka för det förtroendet!
Jag kommer göra mitt bästa för att styrelsearbetet ska fungera bra även framöver.

Festen blev en trevlig tillställning med många glada återseenden. Särskilt glad var jag över att tre släktingar från Kanada dök upp, bröderna Robert och Donald Kidd (mina kusiner) samt Roberts son David.

Sedan fick jag en känsla av att det finns hopp om god återväxt i föreningen, då ovanligt många ungdomar och barn deltog i festligheterna. Inte minst genom att musicera! Syskonen Martina och Johannes Frykholm, tillsammans med respektive partner bildade en skicklig sångkvartett.

De sjöng inledningsvis ett vackert arrangemang av ”Ack Värmeland Du Sköna”, vilket utmynnade i allsång, enligt traditionen. Moa Frykholm spelade ett underbart stycke på cello, ackompanjerad av sin pappa Peter F. på kontrabas. Senare under kvällen sjöng Anna Larsson med sin gitarr skönt i folkton, samt även egna alster.

Då och då under middagen tog Stefan Hammar upp och ledde oss alla i allsång.
Martin Frykholm spelade saxofon, trumpet, sjöng och agerade ”husband” tillsammans med brorsan Peter F. De båda kompade även mig senare, när jag sjöng ett par egna låtar.

På söndagen gjorde vi – som brukligt vid Värmlandsträffarna – ett besök på kyrkogården i Frykerud, där vi även fick komma in i kyrkan och titta, denna gång. Sedan fortsatte vi till Eskebohls gård för en god lunch och vidare till Framgården, där familjen Bo och Simone Johansson bjöd på kaffe och prinsesstårta.

Vi i styrelsen vill tacka alla som deltog och gjorde helgen i Värmland så minnesvärd.

Kom gärna in med berättelser och rapporter till hemsidan. Kanske finns det minnen och historier, nyfödda små släktingar med mera, som bör registreras.

Ring eller mejla om ni har frågor, funderingar, idéer, åsikter, svar på gåtan om livets mening eller något annat som kan vara till nytta och glädje i vår förening!

Bästa Hälsningar från er ödmjuka ordförande

//Maria Rosén
(yngsta dotter till Anbu Birgitta, född Frykholm, i Indien 1910)


Vi kommer i fortsättningen bara att skicka ut information via e-post. Om du av någon anledning vill ha meddelanden via vanlig post, var vänlig anmäl det till styrelsen.
Kom ihåg att meddela om du skulle byta e-postadress, eller vill att någon ytterligare i din familj ska få meddelanden från föreningen.
Kom även ihåg att rapportera händelser i era familjer så att släktregistret kan hållas uppdaterat.
Rapportera direkt till matrikelansvariga Birgitta Lagercrantz, eller fyll i formuläret på hemsidan:
Kontaktuppgifer till styrelsen finns på hemsidan:
Nästa släktmöte är planerat till september 2021 i Stockholm.